Egyelőre ismeretlen tettesek a hétvégén különböző országokban található, összesen 26 darab kormányzati weboldal tartalmát változtatták meg.

A Pentaguard nevű csapat többek között az amerikai belügyminisztérium egy alaszkai hivatalának weboldalát, egy ausztrál, kormányzati e-commerce site-ot, illetve egy kergemargakórral foglalkozó angol oldalt támadtak.

B.K. DeLong, az Attrition.org egyik szerzője szerint ugyan nem ez az eddigi legnagyobb tömeges támadás website-ok ellen, de fontos megemlíteni, hogy a megtámadott oldalak három különböző országban, tehát három időzónában helyezkedtek el, ráadásul kormányzati webszervereken futottak. (Egyébként a Pentaguard a felelős az Attrition által eddig “megörökített” legnagyobb tömeges támadásért is, ekkor egyszerre 48 szervert törtek fel.)

A feltört szervereken egyébként Windows NT operációs rendszer, és Internet Information Server (IIS) webszerver futott. Egyelőre azt nem tudni, hogy a behatolók az IIS-ben nemrég felfedezett újabb két biztonsági rés (alapértelmezés szerinti telepítésben lévő hiba, Unicode megvalósítás hiba) segítségével tudtak-e behatolni a gépekre, vagy esetleg más módon.

A támadók a módosított weboldalakon a kormányzati számítógépeinek biztonságát kritizálták, valamint hacker szokás szerint üzenetet hagytak ismerőseiknek.