A Cisco Systems, valamint 18 másik vezető vállalat bejelentette, hogy létrehozza az IT-ISAC (Information Technology Information Sharing and Analysis Center) intézményét.

A szervezet célja az Internet biztonságossá tétele, illetve a hatékony reagálás kidolgozása a támadásokra. Az éjjel-nappal működő, non-profit biztonsági központ működtetésébe bevonják az amerikai kormányt is, hogy megkönnyítsék a biztonság terén kiemelkedő szakértelemmel rendelkező vállalatok csatlakozását, és hogy tájékoztathassák a közvéleményt a nagy tömegeket érintő internet-balesetekről.

A szövetségben részt vevő cégek folyamatosan megosztják egymással a fenyegető elektronikus támadásokra vonatkozó bizalmas információikat és magas szintű internetes védelmi módszereiket. AT IT-ISAC kiértékeli, és elterjeszti az összegyűjtött információt, és – amennyiben erre szükség van – gyors válaszadásra ad lehetőséget, mielőtt a fenyegetések valós problémákat okoznának.

A központ finanszírozásában egyenlő arányban vesz részt többek között az AT&T, a Computer Associates, a Cisco, a Hewlett-Packard, az IBM, az Intel, a KPMG, a Microsoft, a Nortel, az Oracle és egyéb cégek.