A fővárosi mellett hét új megyei főügyész lépett csütörtökön hivatalába; a vezetőket pályázat útján választották ki posztjukra.

A változás a fővárosi mellett a Baranya, a Bács-Kiskun, a Békés, a Csongrád, a Somogy, a Tolna és a Zala megyei főügyészséget érinti. A fővárosi főügyészség új vezetője az 50 éves Sódor István, az eddigi megbízott fővárosi főügyész lett. A gazdasági büntetőjogi szakjogász 1999 júniusa óta főügyész-helyettesként, 2000 novembere óta pedig megbízott főügyészként tevékenykedett.
Baranya megye új főügyésze a 37 éves Varga-Koritár György, aki 1988-tól dolgozik az ügyészségen.
A Bács-Kiskun megyei főügyészi posztot az 1984 óta az ügyészségen tevékenykedő, 40 éves Nánási László megyei főügyészségi osztályvezető ügyész tölti be.
Az új Békés megyei főügyész a 46 éves Veress Gabriella fővárosi főügyészségi osztályvezető ügyész, aki 1984 óta áll ügyészségi szolgálati viszonyban, legutóbbi munkakörébe 1992-ben került.
Csongrád megye főügyésze a 44 éves Lőrinczy György, aki 1989-től mostanáig Jász-Nagykun-Szolnok megye főügyész-helyettese volt.
A Somogy Megyei Főügyészség főügyésze a 41 éves Horváth Szilárd megbízott megyei főügyész. 1984-től dolgozik az ügyészségen, ahol 1988 óta tölt be vezetői munkaköröket.
A Tolna megyei főügyészi posztra a 49 éves Magyar Pál megyei főügyészségi csoportvezető ügyész került, aki 1975-től dolgozik az ügyészségen, 10 éve csoportvezető ügyész.
A Zala Megyei Főügyészség főügyészi tisztét a 45 éves Kondákor Ferenc soproni városi vezető ügyészre bízták. Õ 1979-től dolgozik az ügyészségen, legutóbbi munkakörének ellátására 1992-ben kapott megbízást.
A nyolc főügyészi posztra összesen 48 pályázat érkezett, amelyből négyet végül visszavontak.
Az új főügyészek átlagéletkora 44 év, s átlagosan 19 évet töltöttek az ügyészségeken.
Polt Péter egy korábbi sajtótájékoztatóján kijelentette: a főügyészi tisztségeket betöltő személyek megfelelnek az új kihívásoknak, és végig tudják vinni az ügyészségi reformot.