Kaposvár, 2001. február 14. (MTI) – Hamis szoftvereket árultak egy kaposvári számítástechnikai üzletben. A boltban tartott házkutatást során a nyomozók öt, programokkal teli merevlemezt és 53 darab, hamis szoftverrel megírt CD-t foglaltak le. A megtalált programok összértéke csaknem kilencmillió forintra tehető – mondta el szerdán újságíróknak, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője.
Somogyban ez volt az első ilyen eset Pintér József őrnagy tájékoztatása szerint a tulajdonos egyetlen érvényes szerződést sem tudott megmutatni, vagyis a boltban lévő összes program hamisítványnak bizonyult. A programok között irodai és játékszoftverek voltak.
A rendőrök egy bejelentés alapján kezdték el a vizsgálatot. A rendőrség szerint nyolc forgalmazót és szinte lehetetlen felbecsülni, hogy hány jogtulajdonost érint az ügy.A cég üzleti papírjait könyvvizsgáló nézi majd át. Az ügyben a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya indított vizsgálatot szerzői és szomszédos jogok megsértése miatt. A tulajdonos akár három év börtönt is kaphat a hamis szoftverek kereskedése miatt.