Valószínűleg a gyártótól lopott számítógépes játékok CD-it, valamint szintén bűncselekményből származó zenei CD-ket foglalt le a rendőrség Szombathelyen. A lefoglalt zenei CD-k és játékszoftverek értéke meghaladja a 12 millió forintot.

A több mint ezer lemezen szereplő szoftverek a gyártótól származó eredeti termékek, a csomagolás, a műanyag tokok, első és hátsó borítók, valamint játékokhoz mellékelt tájékoztatók azonban nem eredetiek, másolatok voltak – mondta el a kapitány.

A rendőrség által lefoglalt népszerű Play Station első és második generációját tartalmazó játék CD-k egy része már fóliába csomagolva, védjegyekkel ellátva várt értékesítésre.

A csomagolásról egyértelműen megállapítható volt, hogy azt nem a forgalmazásra jogosult csomagolta, mert a fóliáról hiányzott a gyártó által használt tépőcsík.

A rendőrség a házkutatással egyidőben előállította B.A. szombathelyi lakost, akit azzal gyanúsítanak, hogy a lopott terméket forgalomba akarta hozni.

A gyanúsított kihallgatása során beismerte, hogy a játékokat tartalmazó lemezeket és zenei CD-ket Szombathelyen és Budapesten kívánta értékesíteni, darabját kétezer forintért.

Arra a kérdésre, hogy a lemezek hogyan kerültek hozzá, következetesen azt a választ adta, hogy azokat “Isteni sugallatra” a Nagycenk melletti erdőben eldobott dobozokban találta – mondta el Halmosi Zsolt.

A házkutatás helyszínén lefoglaltak még több karton, Marlboro cigarettát is, amelyet üdítős dobozokba csomagolva találtak meg és amelyekről a gyanúsított azt állította, hogy azokat családtagjai elől dugta el.

A távirati iroda munkatársának értesülései szerint a számítógépes játékok közül nagyobb tétel forgalomba kerülhetett, mert a magyarországi forgalmazó azt tapasztalta, hogy az újnak számító, korábban népszerű játékok iránt megcsappant a kereslet.

A gyanúsított ellen a rendőrség szerzői és szomszédos jogok megsértése indított büntetőeljárást, amely a törvény szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.