Március hetedikén kiosztásra került a 3. Amerikai Nagy Testvér-díj. A Privacy International által évente kiosztott elismerés azon amerikai cégeknek, állami szervezeteknek jár, amelyek a legdurvábban sértették meg az emberek személyiségi és információs jogait.

Az Orwell-szobrocskát kiérdemlők ebben az évben is négy kategóriában
´nevezhettek´, az indulók közül pedig egy ügyvédekből, akadémikusokból, tanácsadókból, újságírókból és polgári jogi aktivistákból álló panel választotta ki a legnagyobb renitenst. A leginkább jogsértő tervezet (Most Invasive Proposal) kategóriájában az FBI vitte el a pálmát Carnivore fantázianevű internetes kémprogramjával.
A legnagyobb vállalati gazember (Greatest Corporate Invader) a ChoicePoint volt, mely nagy mennyiségben adott el személyi adatokat rendőröknek, direkt marketinggel foglalkozóknak és választási tisztviselőknek.

A legrosszabb köztisztviselő kategóriában a floridai Tampa városa nyert az amerikai futballdöntő, a Superbowl közönségének megfigyelése miatt.

Az életműdíjat (Lifetime Menace) a Nemzetbiztonsági szolgálat, azaz a
National Security Agency vihette haza Clipper nevű kémchipjéért, az Echelon elnevezésű rendszeréért és 50 évnyi magánéletbeli kémkedésért.

A díjkiosztón külön elismerést vehettek át a jó oldal képviselői is: a
Brandeis-díjat Evan Hendricks-nek, a személyiségi jogokkal foglalkozó Privacy Times kiadójának és Julie Brill-nek, a Vermonti Ügyészi Iroda alkalmazottjának nyújtották át.