Számítástechnika Online

Visszalépett a Warner Brothers a tizenöt éves Claire Field ellen indított perből, melynek tétje a www.harrypotterguide.co.uk doménnév volt.

Mint Field ügyvédjéhez, Matthew Rippon-hoz érkezett faxüzenetben olvasható, a Warner Brothers elismeri, hogy Claire Field a vitatott doménnév bejegyzője, és használati jogát sem kérdőjelezik meg, hiszen nem kereskedelmi célokra, a böngészőket félrevezetve használja azt.
Előzőleg a Warner Brothers beperelte Fieldet, mert a médiaóriás szerint a tinédzserrajongó megsértette az éppen forgatás alatt álló Harry Potter-filmet is készítő vállalat szerzői jogait, mikor bejegyezte a doménnevet. Az internetes oldalon Field a rajongők széles körét érdeklő Harry Potter-lapot alakított ki. A mostani visszalépéssel azonban a Warner Brothers elismerte, hogy Claire weblapja nem folytat kereskedelmi tevékenységet, így nem sérti a vállalat szerzői és tulajdonjogait sem. Megfigyelők szerint a váratlan fejlemény reményt nyújthat töb más, a Warner által szintén megtámadott rajongói weblap tulajdonosának is, így a www.harry-potter-magic.co.uk tulajdonosának, Steve McDonald-nak is, aki tíz éves leánya számára jegyeztette be a doménnevet. McDonald szintén megegyezésre készül a médiavállalattal.