Bár a megfigyelők szerint nem lehet beszélni a Napster haláláról, de egyértelműen és jelentősen csökkent a forgalma. A Webnoize elemzése szerint mintegy hatvan százalékkal kevesebben használják a szolgáltatást.

A szűrő alkalmazása felemás hatással járt: gyakorlatilag eltűntek a nagy lemezkiadók általkifogásolt, szerzői jogokat sértő számok – helyesen írt változatai. Azonban például a Madonna helyet Maddona vagy Madona néven felkínált fájlok tucatjai találhatóak meg még mindig. A szándékosan vagy véletlenül elírt zenefájl-nevek mellett bőségesen megtalálhatóak az eredeti számok feldolgozásai is.
Matt Bailey, a Webnoize elemzőjének számításai szerint a szűrés megkezdése előtt egy átlagos Napster-felhasználó százhetvenkét mp3-fájlt kínált fel a hálózat többi tagja számára. Ez jelenleg hatvan-hetven számra csökkent. Hasonló arányokban csökkent az egy főre eső letöltések száma is.
A blokkolás hatásosságáról Bailey annyit jegyzett meg, hogy a Gracenote adatbázis-szolgáltatását igénybevevő Napster minden erőfeszítése ellenére egy dal tíz változatából legalább egy mindenképp elérhető marad – csupán megtalálni nehezebb esetleg. A várakozások szerint az alternatív szolgáltatók forgalma a jelenlegi enyhe emelkedést rohamosra cserélheti fel az elkövetkező néhány hétben. Mint Bailey hozzátette: “a Napster olyan gyorsan fog eltűnni a süllyesztőben, mint amilyen gyorsan elterjedt.”