Hétfőtől teljes nagyságában érhető el Magyarország legátfogóbb EU-honlapja a www.dunantul.hu címen. A portál létrehozásának célja a regionális közvélemény-felkészítés és az üzleti kommunikáció elősegítése a térség és az Európai Unió üzleti szférája közt – jelentette be a lapot kiadó, veszprémi székhelyű Netura Kft.

A PHARE és a Külügyminisztérium támogatásával létrehozott EU-portál amellett, hogy közel 600 szakmai és ismeretterjesztő dokumentumot tartalmaz, naprakészen ad tájékoztatást az Európai Unió általános és gazdasági híreiről, és hasonlóképp teszi mindezt a Dunántúl eseményeiről angol nyelven.

Míg az elméleti témájú anyagok az üzletemberek felkészülését segítik, addig az ismeretterjesztő írások és megoldások célja a figyelemfelkeltés. A bőséges háttéranyagban kedvükre olvashatnak a látogatók az EU történelméről, jogi hátteréről, intézményrendszeréről. A szerkesztők egy sorozat keretében havonta bemutatnak egy-egy tagállamot, valamint a régió cégeinek is lehetőséget kínálnak hasonló bemutatkozásra angol és magyar nyelven.

Külön fejezet nyújt segítséget az Unióban elhelyezkedni vágyó munkavállalóknak, hogy bővítsék az EU-val kapcsolatos ismereteiket. Információ található a munkavállalás lehetőségeiről, feltételeiről, a közelmúlt munkaügyi reformjairól és a szakképesítés kérdéseiről. Hasonlóan széleskörű tájékoztatás várja a diákokat a különböző közösségi tanulmányi programokról és központokról.

A látogatók ismeretszerzését számos interaktív megoldás segíti: intelligens hírarchívum, EU-szótár, alap- és haladószintű tagolás, valamint linkgyűjtemények. Az olvasók aktivitását, interakcióra való hajlandóságát a portál olyan szolgáltatásokkal ösztönözi, mint a különböző versenyek, játékok, valutaváltó, képeslapküldő rendszer és a heti hírlevél.