Az amerikai bíróság ítélete szerint nem nevezhetőek meg, így nem is azonosíthatóak azok a felhasználók, akik üzeneteket helyeztek el egy beszélgető fórumon. A bírók véleménye szerint ugyanis a hozzászólások a szólásszabadságot védelmező Első Kiegészítés védelme alá esnek.

Thomas Zilly bíró ítélete elutasította a 2TheMart.com online aukciós weblap üzemeltetőinek kérését, amely a számára kedvezőtlen üzenetek postázóinak adatainak megszerzésére vonatkozott. A cég véleménye szerint ugyanis a huszonhárom felhasználó negatív tartalmú üzenetei okozták a cég pénzügyi nehézségeit, részvényeinek árfolyamának csökkenését és végül ennek eredményeképp ment csődbe a vállalkozás.
A 2TheMart.com a Silicon Investor üzenő weblapot üzemeltető Infospace-től akarta megszerezni az üzeneteket küldők adatait, mert véleménye szerint a felhasználók szándékosan, a részvények árfolyamának leszorításának céljával küldték el üzeneteiket. A kérést azzal indokolta, hogy meg tudja magát védeni magát a várható pereskedésekben.