G. Nagyné Maczó Ágnes kisgazda alelnök szerint Várhelyi András (FKGP) országgyűlési képviselő hamis vallomást tett a Pesti Központi Kerületi Bíróságon hétfőn.Az alelnök erről annak kapcsán nyilatkozott az MTI-nek kedden, hogy a bíróság első fokon elmarasztalta őt a közte és Várhelyi András között zajló becsületsértési perben. G. Nagyné Maczó Ágnes elmondta: Várhelyi András egy 1998-as Napkeltében elhangzott nyilatkozata miatt perelte be őt.

  • Ebben elmondtam, hogy a kisgazdapártba moszkoviták, kétes hírű egyének, MúOSZ főtitkár-helyettes, Vico-s személyek jöttek, akik szét fogják verni a pártot. A riporter konkrétan rákérdezett, hogy ki a MúOSZ-os és ki a Vico-s, mire én azt feleltem, a Népszabadság is megírta, hogy Várhelyi András – idézte fel a kisgazda politikus.

Hozzáfűzte: a tárgyaláson a bíró kérdésére is hangsúlyozta, hogy volt a pártban Moszkvából érkezett ember is, de az nem Várhelyi András volt, és ezt nem is állította soha.

Várhelyi András az MTI-nek hétfőn azt mondta: a Napkeltében a Torgyán József lakásánál történt robbanás után Maczó Ágnes azt feszegette, hogy annak okozóit a politikus közvetlen környezetében kell keresni, ahol moszkoviták, kommunisták, maffiózók és ügynökök találhatóak, majd amikor a műsorvezető rákérdezett, hogy kire gondol, azt mondta, Várhelyi Andrásra.

Maczó Ágnes leszögezte: Várhelyi Andrásról mindössze azt állította, hogy a MúOSZ főtitkár-helyettese és Vico-s volt.

  • Az állításom igaz. Várhelyi András félrevezette a bíróságot, mert azt mondta, hogy csak 1992-ig volt a Vico társaság tagja, holott a cégbíróság hivatalosan kiadott cégmásolata szerint a felügyelő bizottságnak még 2001. január 31-én is tagja volt – hangoztatta a kisgazda alelnök.