A Pesti Központi Kerületi Bíróság elutasította Faragó Lajos magánnyomozó személyiségi jogainak megsértése miatt az Országgyűléssel szemben benyújtott keresetét. A bíróság elsőfokú ítéletében tehát nem adott igazat Faragó Lajosnak, aki szerint a megfigyelési bizottság jelentése sértette jó hírnevét.

Az 1998. augusztusában, Orbán Viktor bejelentése nyomán kipattant megfigyelési ügy miatt felállított vizsgálóbizottság jelentésében megállapította: a magánnyomozó törvénysértő módon, a magánnyomozóra vonatkozó jogszabályok megsértésével járt el, miután Bédi Csaba, a Köztársasági Õrezred tisztjének közvetítetésével megbízást kapott Czégé Zsuzsától, a Félix Film Kft. vezetőjétől Fideszes politikusok megfigyelésére.

Az ítélet indoklásában a bíróság hangsúlyozza, hogy a döntés a bizottság jelentésének nem megerősítése, de nem is a cáfolata. “Továbbá azt sem állítja, hogy általában nem lehet az országgyűlési bizottságok munkájával kapcsolatban vizsgálni az esetleges személyiségi jogi jogsértéseket, csupán a konkrét ügyben előterjesztett keresetről döntött.”

Faragó Lajos a még nem jogerős ítélet kapcsán elmondta: – Még tanulmányoznunk kell a döntést, de várhatóan fellebbezni fogunk.