Ismét lebuktatott egy oldalt az “Együtt a szélsőjobb ellen az interneten” nevű szövetség, amely neonáci weblapok felkutatására és megszüntetésére specializálta magát.

A már több tucatnyi trófeával büszkélkedő “nácivadász” szervezet most egy Neo Germania (Új Germánia) elnevezésű különlegesen veszélyes oldalt fedezett fel. A weblapon újfasiszta szimbólumokon, jelszavakon, és propaganda képeken kívül egy úgynevezett fekete listát is találtak, amelyen demokratikus beállítottságú újságírók, és szélsőjobb ellenes aktivisták voltak felsorolva.
A szervezet jelentést küldött a német szövetségi kormány szóvivőjének, Jürgen Gechter-nek, aki szintén rajta volt a nácik által gyűlölt személyiségek között a listán.

Az “Együtt a szélsőjobb ellen az interneten” nevű szövetségnek sikerült elérnie, hogy a webtárhely szolgáltató törölje az oldalt. A cég üzleti szabályzat megsértése miatt semmisítette meg a regisztrációt, s hajlandónak mutatkozott a működtető adatainak az átadására.

Németországban nagy problémát jelent a neonáci oldalak elszaporodása az interneten, az év eleji adatok szerint már több, mint 800 újfasiszta szellemiségű német weboldal érhető el a világhálón. A szélsőséges oldalak elleni jogi fellépés nem kis nehézségekbe ütközik, mert a weblapok többségét készítőik amerikai szervereken helyezik el.