Tanúmeghallgatásokkal folytatódott a nyolc súlyos bűncselekménnyel, köztük bűnszervezet létrehozásával és irányításával vádolt Tasnádi Péter büntetőpere csütörtökön a Pest Megyei Bíróságon.

A bíróság meghallgatta annak a testépítő férfinak az élettársát, aki a legutóbbi tárgyaláson első számú tanúként szerepelt.

A testépítő 1999-ben tett feljelentést bántalmazás miatt, majd visszavonta azt, később pedig a visszavonást is visszavonta.

A múlt csütörtökön a bíróság előtt viszont már nem tartotta fenn a rendőrségen még a nyomozati szakban tett vallomását sem.

A férfi élettársa most csütörtökön a bíróság előtt azonban fenntartotta korábbi rendőrségi vallomását. A nő elmondta: későbbi párját, aki akkor még feleségével élt együtt, 1993-ban ismerte meg. A férfi pedig annak idején elmondta neki, hogy Tasnádi Péternek dolgozik.

Ismertetése szerint 1997 októberében élettársa egy éjszakai fellépés után összeverve érkezett haza, és beszámolt neki arról, hogy támadói azért bántalmazták, mert Tasnádi Péternek 50 ezer forinttal tartozik.
Hozzátette: bár élettársa nem tartozott senkinek, egy sporttársával mégis elvitték az 50 ezer forintot Tasnádi Péternek.
A nő beszámolt arról is, hogy ismeretlen személyek társának a megverése után többször telefonon és személyesen is megfenyegették őt, sőt egyszer meg is ütötték.

Tasnádi Péter, a nő szavahihetőségét megkérdőjelezve, azt indítványozta a tárgyaláson, hogy az adott időszakra vonatkozóan kérjék le az összes telefonhívás-listát.

A tanú Szikinger István védőügyvéd azon kérdésére, hogy az 1997-es esetet miért csak 1999-ben jelentették a rendőrségnek, nem tudott választ adni.

Az első számú tanú édesapja a tárgyaláson az üggyel kapcsolatban semmit sem tudott mondani. Az ismertetett nyomozati vallomás szerint pedig a fiú megemlítette édesapjának, hogy egy régi ügy miatt megverték.

A testépítő férfi egykori felesége, nyomozati vallomásával megegyezően, a tárgyaláson elmondta: férjétől azért vált el 1994-ben, mert az a sportolás mellett az éjszakában is elkezdett dolgozni, mint Tasnádi Péter testőre.
Hozzátette: férje később figyelmeztette, hogy vigyázzon magára, mert ő komoly konfliktusba került Tasnádival. Továbbá jelezte, ha bármi szokatlant észlel, akkor azonnal szóljon neki.
Mint mondta: többször zaklatták őket telefonon, ám amikor felvette a kagylót, nem szólt bele senki.Megemlítette: egy alkalommal Mercedes típusú személygépkocsijukat is leöntötték kromofággal.A bíróságon meghallgatták a testépítő férfi háziorvosát is, aki beszámolt arról, hogy egyik kórházi ügyeleti napján komoly fejsérülésekkel kereste meg őt páciense.
Hozzátette: a férfi azzal indokolta sérüléseit, hogy egy hete az edzésen sportoló barátjával bokszolt, aki egy kicsit hevesebb volt a kelleténél.

Tasnádi Pétert 1999. szeptember 6-án vette őrizetbe a rendőrség a Ferihegyi repülőtéren, azóta fogva tartják.
A vád bizonyítottsága esetén halmazati büntetésként akár 20 éves szabadságvesztést is kiszabhat rá a bíróság.
A tárgyalás június elsején további tanúk meghallgatásával folytatódik.