A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást egy szegedi vesztegetési ügyben, amelynek gyanúsítottja a helyi polgármesteri hivatal egyik osztályvezetője is – tájékoztatta Tuczakov Szilvána sajtóreferens pénteken az MTI-t.

Az önkormányzati lakások átmeneti – úgynevezett váltó – lakásként történő bérbe adásának jogellenes ügyintézésével gyanúsítja a rendőrség V-né K. Edit osztályvezetőt, valamint további huszonkilenc személyt.

Az eljárás ellenük a többi között üzletszerűen elkövetett vesztegetés, hivatali vesztegetés, befolyással üzérkedés, okirat-hamisítás, valamint önbíráskodás.

A nyomozás szerint V-né K. Edit 1997-től csaknem három éven át pénzért olyan személyeket juttatott átmeneti lakások bérleti jogához, akik erre nem voltak jogosultak.

Ezeket a lakásokat csak akkor lehet igénybe venni, ha a kérelmező megfelelően igazolja, hogy lakáshelyzetét a bérbeadás időtartama alatt meg tudja oldani.

Az osztályvezető egyik volt ügyfele, R. Zoltánné közvetítette az igénylőket, akik fiktív adásvételi szerződéssel “igazolták”, hogy a bérleti idő után lesz hová költözniük, emellett többszázezer forintot fizettek ki vesztegetési pénzként.
Az ügyletre úgy derült fény, hogy R-nétől két korábbi ügyfél kérte vissza a vesztegetési pénzt, s miután nem kapták meg, komolyan megfenyegették az asszonyt. R-né félelmében a rendőrséghez fordult.