Késedelmi kamatokkal, áfával közel 30 millió forintot követel peres úton az Aloha Produkció az MLSZ-től.

Az ügy egyik része még a korábbi elnök, Kovács Attila idejére nyúlik vissza. A szövetség által 1998 őszén, telén működtetett Hungary Sport tévécsatorna számára végzett munkákat az Aloha, és bruttó 5 990 880 forintos számlája ellenértékét azóta sem kapta meg. Becslések szerint az összeg, késedelmi kamatokkal, kilencmillió forint.

A másik tétel nagyobb. Az Aloha hozta össze a szerződést a Dreher és az MLSZ között 1999-ben, meg is kapta érte az ötszázalékos közvetítői jutalékot, 650 ezer forintot. Tavaly viszont a szövetség új szerződést kötött a sörgyárral, és szerinte ezért már nem jár közvetítői jutalék az Alohának. De a felperes úgy látja, hogy az új szerződés gyakorlatilag folytatása a réginek – mert az MLSZ elnöksége már a régi lejárta előtt eldöntötte, hogy a Dreherrel állapodik meg ismét -, tehát jogos a követelése. Az összeg, áfával és késedelmi kamatokkal, több mint húszmillió forint – állítja Újvári Gábor, az Aloha vezetője. Újvári elmondta még, hogy az MLSZ felajánlotta, kifizeti a Hungary Sportnak végzett munkáért járó összeget, kamatok nélkül, tehát a közel hatmillió forintot, ha az Aloha lemond a többi követeléséről.

Bozóky Imre, az MLSZ elnöke nem kívánt nyilatkozni, mint mondta, peres ügyekben nem szokása. Döntsön a bíróság. “A múltból örökölt számos ügy többségében sikerült peren kívül megegyeznünk” – mondta. “Szerettünk volna az Alohával is megállapodni, nem ment.”

A szerdai tárgyalást elhalasztották október 3-ára, a Hungary Sport ügyét pedig június 5-én tárgyalja a Fővárosi Bíróság.