A Főváros Főügyészség elutasította a cégeladási ügyek kapcsán ismertté vált Schlecht Csaba gyanúsítása ellen benyújtott panaszt – közölte Futó Barnabás ügyvéd, Schlecht Csaba védője szerdán az MTI érdeklődésére.

Schlecht Csabát május 11-én gyanúsította meg csődbűntettel és több tízmillió forint értékű adó- és társadalombiztosítási csalással a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy 1995-ös cégeladás miatt. Lapértesülések szerint 1995. július 25-én Schlecht Csaba 14, részben köztartozásokat felhalmozó céget adott el Kaya Ibrahim Németországban élő török vendégmunkásnak. Sajtóhírek szerint korábban e cégek tulajdonosi körében tartoztak a Fidesz egyes vezetői, illetve hozzátartozóik.

A BRFK az 1995. július 25-én eladott cégek egyike, a Centum kft. adás-vétele kapcsán gyanúsította meg Schlecht Csabát csődbűntettel, illetve adó- és társadalombiztosítási csalással.

Schlecht Csaba május 11-én a rendőrségen nem tett vallomást, újságírók előtt pedig kijelentette, hogy nem követett el bűncselekményt.

Futó Barnabás az MTI-nek elmondta: a gyanúsítás elleni panaszukat részben arra alapozták, hogy Schlecht Csaba nem érzi magát bűnösnek.

Másrészt az adó- és társadalombiztosítási csalás tavaly elévült, a csődbűntett vonatkozásában pedig a hatóságok feltételezésével ellentétben nem színlelt, hanem valóságos szerződésekről van szó.