Megérkezett kedden a Fővárosi Bíróságra a vádirat Székely Zoltán ügyében – tájékoztatta Futó Barnabás, a független országgyűlési képviselő ügyvédje az MTI-t.A jogi képviselő közölte: a Fővárosi Főügyészség Székely Zoltán és egyik szakértője ellen emelt vádat.

Hozzátette: az egykori kisgazda képviselőt továbbra is kétrendbeli minősített vesztegetéssel, szakértőjét pedig befolyással való üzérkedéssel vádolják.

Az ügyvéd elmondta: Székely Zoltán két másik szakértőjével szemben az eljárást megszüntette a Fővárosi Főügyészség. Közülük az egyik másfél hónapot előzetes letartóztatásban töltött.

Székely Zoltánt tavaly október 12-én a fővárosban az ügyészség a vád szerint vesztegetési ügylet kapcsán érte tetten, később őrizetbe vette, majd december 15-én előzetes letartóztatásba helyezte. Az országgyűlési képviselőt április 27-én engedték ki az előzetes letartóztatásból, ezt követően házi őrizetbe helyezték.

A házi őrizet 60 nappal történő meghosszabbítását a Fővárosi Bíróság június elején hozott jogerős ítéletében helyben hagyta.