Valószínűleg rövidesen újabb gyanúsítottja lesz a kórházi sorozatgyilkosság ügyében folytatott rendőrségi nyomozásnak – tudta meg a Magyar Hírlap. Az igazságügyi orvosszakértői vélemények kézhezvétele után ebben a minőségben idéznék a Fekete Angyalként elhíresült kórházi nővér, Faludi Tímea egyik munkatársát.

Faludi Tímea, a 21 gyilkossággal gyanúsított kórházi nővér valószínűleg nem egyedül ül majd a vádlottak padjára. A Magyar Hírlap információi szerint nyomozás utolsó szakaszában gyanúsítottként hallgatnák ki a Nyírő Gyula Kórház egyik ápolóját, aki maga is szemtanúja volt a Fekete Angyal halálos beavatkozásának. A szemtanút mindeddig csak tanúként hallgatták ki a rendőrök, a napilap értesülése szerint azonban már az eljárás kezdetén felvetődött a fiatalember esetleges büntetőjogi felelőssége.

A nyomozók a döntés előtt szeretnék megismerni az igazságügyi orvosszakértői véleményt, amely esetleg kimondaná a nővér cselekménye és a betegek halála közötti közvetlen ok-okozati összefüggést.

Faludi Tímeát azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy idős, esetenként gyógyíthatatlan beteg ápoltaknak vénásan adott be nyugtatót és kábítószereket, halálukat okozva ezzel. A 22 éves nővér elismerte, hogy 21 személynek adott be az éjszakai műszakok idején halálos oldatot.