Az adatvédelmi biztos már aláírta, az Országimázs Központ (OK) azonban csak ma kapja kézhez azt az állásfoglalást, amely a közbeszerzési pályázatokban részt vevő bírálóbizottsági tagok nevének nyilvánosságra hozataláról szól. Az imázsközpont csak a válasz ismeretében dönt arról, felfedi-e azt, kik bírálták el a Happy End Kft. 4,2 milliárd forintos országimázs-pályázatát.

Elkészült Majtényi László adatvédelmi biztos válasza arra az OK által feltett kérdésre, hogy nyilvánosságra hozandó-e az összes közbeszerzési pályázatban részt vevő bírálóbizottsági tag neve – értesült a Magyar Hírlap. Miután az érintettek még nem kapták meg a levelet, a válasz részleteiről egyelőre nem kívántak nyilatkozni az ombudsmani hivatalban.
Megvárjuk a mostani állásfoglalást, s ezt követően döntünk a további lépésekről – mondta Kertész Viktória, az OK szóvivője. Hozzátette: úgy látták, precedensértékű ügyről van szó, az egy héttel ezelőtti állásfoglalás után ezért kértek újabb kiegészítést Majtényi Lászlótól.
Az MH április elején szerette volna megtudni, kik voltak abban a bírálóbizottságban, amely a Happy End Kft. pályázatát győztesnek nyilvánította. A Miniszterelnöki Hivatal (MEH) Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága ezért azzal a kérdéssel fordult az adatvédelmi biztoshoz, hogy nyilvánosságra hozhatók-e a nevek. Majtényi László egy héttel ezelőtt megállapította: a közfeladatokat ellátó személyek, így a szóban forgó pályázat elbírálóinak nevét is megismerheti a közvélemény.
Az OK ennek ellenére nem közölte a bírálóbizottság névsorát.
Értesüléseink szerint a MEH-ben arra számítanak, hogy a Happy End-ügyet már az új adatvédelmi ombudsman tisztázza.
Az ügyben a Magyar Hírlap megkereste Stumpf István Miniszterelnöki Hivatalt vezető minisztert is, titkárságán azt a választ kaptuk: az ezzel kapcsolatos kérdések kommunikációja az OK vezetőjére tartozik.