Internet alapú virtuális adat és ügyfél szobákat hozott létre tucatnyi nemzetközi ügyvédi iroda. A LawCommerce.com névre keresztelt szolgáltatás főleg nagyvállalatok számára előnyös, hiszen az ügyvédeken kívül befektetési bankárok, kereskedelmi bankok és ingatlanpiaci szakértők is résztvesznek a site működtetésében.

Új technológiai platformot kínál ügyfeleinek az a több tucatnyi ügyvédi iroda, amely a közelmútban létrehozta a LawCommerce elnevezésü céget. Az új közös site-ot olyan nagynevű nemzetközi irodák finanszírozzák, mint a Clifford Chance, a Wachtel, a Lipton, Rosen &Katz és az Ernst & Young vagy az Accenture. A közös platform célja az, hogy a nagyobb nemzetközi tranzakciókban együttműködő piaci szereplők között kompatiblitást teremtsen. Ennek eszköze a site, amelyben internet alapú – virtuális – adat- és ügylet szobákat hoznak létre, hogy ezzel megkönnyítsék a világ távoli országaiban dolgozó üzletemberek és ügyvédek dolgát. A LawCommerce többek közt a vállalatfelvásárlások és egyesülések, a nyilvános ajánlattételek, az ingatlanügyletek, és kockázati befektetések területén tehet jó szolgálatot az ügyfeleknek.
Paul Greenwood a rendszer kidolgozásában oroszlánrészt vállaló Clifford Chance egyik vezetője szerint a LawCommerce legnagyobb előnye abban lesz, hogy közös, világszerte érvényes sztenderdeket hoz létre, s így megkönnyíti és meggyorsítja a nagy üzletek megvalósulását.
A nap 24 órájában működő rendszer atyja az a Richard D. Harrock, aki az AllBusiness.com alapítójaként lett híres. ( A céget tavaly tavasszal 250 millió dollárért vásárolta meg a General Electric egyik leányvállalata.) A közös technológiai platform lehetővé teszi azt, hogy az ügyfelek az általános információ szerzés mellett személyre – és ügyletre – szabott szolgáltatást kapjanak. A virtuális dealing szobába belépve ugyanis olyan szakértők segítségét kérhetik – a világ bármely országában – akik a szakterület legkiválóbb tekintélyei.
Az új internetes jogi szolgáltatást 35 nagy- többségében- amerikai ügyvédi iroda és tanácsadó cég finanszírozza . Közűlük három, az Accenture, az Ernts & Young és a Clifford Chance Magyarországon is tevékenykedik.