Újabb feljelentés érkezett az ellen a szegedi nőgyógyász ellen, akit foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel gyanúsít a rendőrség, s a hatóságok vizsgálják azt is, hogy magánrendelőjében végzett-e tiltott magzatelhajtást.

Bárány Zoltán, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek pénteken elmondta: mintegy másfél hónappal ezelőtt érkezett az első feljelentés az orvos ellen, s a minap egy másik asszony is feljelentette a nőgyógyászt, aki mindkettőjüknél ugyanolyan beavatkozásokat végzett magánrendelőjében.

A tájékoztatás szerint az asszonyok – elmondásuk szerint – azzal keresték fel az orvost, hogy nem kívánnak több gyermeket szülni, s kérik a meddővé tételt.

  • Alapos a gyanú arra, hogy az orvos az előírások, szabályok mellőzésével hajtotta végre a beavatkozásokat, holott hazánkban művi meddővé tételt csak kórházban lehet elvégezni – mondta.

Az asszonyok feljelentésükben azt állították, hogy a beavatkozás egyiküknél sem volt eredményes, később ugyanis teherbe estek. Amikor újból felkeresték az orvost, az ugyancsak a magánrendelőjében továbbra is illegális módon kezelte őket.

A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást, amely a meddővé tevő beavatkozások mellett arra is kiterjed, hogy valóban teherbe estek-e az asszonyok, s ha igen, akkor tiltott magzatelhajtással is gyanúsítható-e a szegedi nőgyógyász.