A Traubi Hungária Rt. továbbra is használhatja a Traubi nevet, mivel a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság Traubi márkanév használatáról szóló döntését.

A védjegy tulajdonosa, az osztrák Warimpex AG és a Traubi Hungária évek óta pereskedik a márkanév magyarországi használata miatt. A Traubi Hungária ugyanis azt állítja, hogy megvette a márkanév itthoni használatának kizárólagos jogát, miközben a Warimpex egy másik magyar cégnek, a Rátonyi Kft.-nek is eladta ez a jogsultságot.

Az elsőfokú döntés korábban azt mondta ki, hogy lejárt a Traubi Hungária márkahasználati joga, és a cég nem jogosult a Traubi névre. A Legfelsőbb Bíróság viszont most megállapította: az elsőfokú bíróság nem szabályszerűen állt fel, így a testület döntése érvénytelen. A Traubi Hungária közleménye arról is beszámol, hogy a Warimpex jogi képviselője a védjegyekkel foglalkozó elsőfokú bíróságnak tanácselnök bírája volt a kilencvenes évek elején. A Traubi üdítőital hazai hirdetéseit házon belül készíti a Traubi Hungária.