A Halott Tehén Kultusza nevet viselő hackercsoport olyan szoftvert készített, amellyel biztonságosan internetezhetnek azok, akik a világháló használatát korlátozó országokban élnek.

A szervezet képviselői a napokban megrendezett DefCon rendezvényen mutatták be a Peekabooty névre keresztelt programot, amely egy zárt és titkosított hálózathoz csatlakozva tölti le a kért weboldalakat. A szoftverrel kikerülhetővé válnak azok a szűrőrendszerek, amelyeket Kína, Irán és más államok vezettek be az interneten elérhető tartalmak átrostálására.

Mint azt a szervezet egyik tagja elmondta, az emberi jogokat kevéssé tisztelő országok kísérletet tettek arra, hogy megakadályozzák a szoftver elterjedését. Az Egyesült Arab Emirátus például már akkor blokkolta a hackercsoport weboldalát, amikor az bejelentette a Peekabooty program kifejlesztéséről szóló tervet.

A találkozón amerikai civiljogi szervezetek képviselői is jelen voltak, akik üdvözölték a szoftver megszületését. Patrick Ball, a haladó tudományokkal foglalkozó szövetség alelnöke úgy vélte, a program segítségével életmentő információkat lehet eljuttatni a szólásszabadságot korlátozó országokban dolgozó aktivistáknak.