A kőbányai polgármester a kerületi ügyészséghez fordult a Budapest Sportcsarnok bontási törmelékének lerakása miatt. A törmelék elszállításért felelős cég, a Pribelimpex Kft. hatósági engedély nélkül mintegy 30-40 ezer m³ építési törmeléket rakott le a X. kerületi MÁV-telepre.

György István keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte: arra kérte az illetékes ügyészséget, hogy vizsgálja meg az üggyel kapcsolatban megküldött dokumentumokat, és ha felvetődik a bűncselekmény alapos gyanúja, akkor hivatalból tegyen feljelentést a Pribelimpex Kft.-vel szemben.

A polgármester tájékoztatása szerint április elején, lakossági bejelentés nyomán kezdtek el a szállítás ügyével foglalkozni. Időközben a polgármester tudomására jutott az is, hogy a Pribelimpex Kft-vel szemben az APEH felszámolási eljárást kezdeményezett. Mivel a Kft. vezetője sem székhelyén, sem levelezési címén nem volt elérhető, július 6-án – egyelőre nem jogerősen – végzés született a cég törléséről.

A polgármester elmondta még, hogy az Ifjúsági és Sportminisztérium BS-ügyekért felelős miniszteri biztosát, Fürjes Balázst május 18-án tájékoztatták először írásban az ügyről. György István úgy tudja, hogy az ügyben a miniszteri biztos is intézkedett.

Az ISM nem kívánta kommentálni az ügyet, mivel úgy látja: a Kőbányai Polgármesteri Hivatal és a tárolást végző cég közötti jogvitáról van szó.