A Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal csütörtökön feljelentés-kiegészítést rendelt el a MIÉP július 25-i sajtótájékoztatójával kapcsolatos feljelentések ügyében – tájékoztatta a Legfőbb Ügyészség sajtóirodája az MTI-t.

A feljelentés-kiegészítés célja – közölték – elsősorban a sajtótájékoztatón elhangzottak teljes és hiteles hanganyagának beszerzése; ennek alapján tudnak majd dönteni arról, hogy fennáll-e az alapos gyanú. A feljelentés-kiegészítés határideje tizenöt nap.

A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal hétfőn kezdte meg a Bognár László MIÉP-alelnök július 25-i sajtótájékoztatóján a Fradi eladásával kapcsolatban elhangzottakra vonatkozó elsőként beérkezett feljelentés tanulmányozását. Az ügyben több feljelentés érkezett, ezeket vélhetően egyesítik majd.

Bognár László a MIÉP július 25-i budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a párt elítéli és nemzetellenesnek tartja, hogy döntően a Fotex Rt. tulajdonába kerül a Ferencváros labdarúgó csapata.

A MIÉP-alelnök szavai szerint “miután a mindenkor a tehetős pesti zsidó polgársághoz kapcsolt MTK-t a Békesi László által, tehát az úgynevezett reformkommunizmus és SZDSZ-liberalizmus által létrehozott és több szálon tulajdonolt Fotex Rt. birtokolja, a Fradi népe be van csapva”.

– Az FTC-t megszerezte az a mohó, gátlástalan üzletcsoport, amelynek semmi köze sincs a Ferencvároshoz és a magyarsághoz. Az önmagát magyarnak érző kispolgár, “a rendes magyar ember” identitása áll szemben az MTK-t pártoló “üzleties szellemű, idegengyökerű” nagypolgárral – jelentette ki akkor Bognár László.