Három hónappal, november 3-ig meghosszabbította a Postabank ügyében folyó nyomozást a Legfőbb Ügyészség – közölte az ügyészség illetékese az MTI érdeklődésére pénteken.
A Fővárosi Főügyészség július végén megszüntette a nyomozást a bank tíz egykori külső igazgatósági tagja ellen, ugyanakkor a nyomozás meghosszabbítását kérte a Legfőbb Ügyészségtől Princz Gábor volt elnök-vezérigazgató és négy egykori vezetőtársa ügyében. Õket gazdasági társaság vezető tisztségviselőjének visszaélése vétségével gyanúsítják, mely legfeljebb két évig tartó szabadságvesztéssel büntethető és kizárólag szándékosan követhető el. Ebben az ügyben hosszabbították most meg a nyomozást. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal még július végén jelezte, hogy panaszt tesz a Postabank egykori külső igazgatósági tagjai ügyében történt nyomozás megszüntetése miatt. A kormányváltást követően több állami szerv büntető feljelentést tett a Postabanknál az előző ciklusban bekövetkezett több mint 150 milliárdos vagyonvesztés felelőseinek felkutatása érdekében.
A nyomozás során korábban az igazgatóság és a felügyelő bizottság több tagját meggyanúsították, ám a felügyelő bizottsági tagok ügyében már korábban megszüntették az eljárást.