További adatokat és tényeket akar a hatóságnak elmondani a szigetszentmiklósi környezetszennyezési üggyel kapcsolatban Székely Zoltán. A jelenleg házi őrizetben lévő, független országgyűlési képviselőt ma tanúként hallgatja ki a Pest Megyei Főügyészség. Erre az időre a Fővárosi Bíróság engedélyezte lakhelye elhagyását is.

A feljelentést még januárban tette ismeretlen tettes ellen Székely, a rendőrség pedig márciusban indított nyomozást. A szigetszentmiklósi környezetszennyezési ügyben a rendőrség egyébként már lezárta a nyomozást, szerintük ugyanis az aszfalttörmelék még jogellenes elhelyezés esetén sem ártalmas a környezetre.

Székely védője, Futó Barnabás szerint azonban téves a rendőrségi szakértő véleménye, mert a vonatkozó kormányrendelet értelmében az aszfalttörmelék veszélyes hulladék. A házi őrizetben lévő országgyűlési képviselő feljelentése szerint a szigetszentmiklósi csatornaberuházás során 5-6 ezer tonna feltört aszfaltot helyeztek el a város használaton kívüli szennyvíztisztítójában. A munkálatokat a Pest Megyei Víz és Csatornamű Kft. végezte, melynek tulajdonosa az a Balla Dániel, akinek közreműködésével tetten érték a kisgazda képviselőt, amikor Balla nagy mennyiségű készpénzt akart átadni neki.

Az ügyészség vezetője, Birtalan Örkény a Népszavának elmondta: azért kezdeményezték Székely tanúkénti kihallgatását, mert a kézzel írt pár soros levélből nem lehet következtetni arra, hogy milyen információkat tud az ügyhöz hozzátenni a képviselő.