Megtagadta a nyomozást az ügyészség a Magyar Igazság és Élet Pártja tisztségviselőinek a Fradi eladása kapcsán nyilvánosan elhangzott kijelentései ügyében, mert a történtek nem valósítottak meg bűncselekményt – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség pénteken közleményben az MTI-t.

Az ügyészség több zsidó szervezet feljelentése nyomán indította meg az eljárást.

A főügyészség közleménye szerint a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal azért tagadta meg a nyomozást, mert az Alkotmánybíróság véleménynyilvánítási szabadság korlátaival kapcsolatos határozatai és a Legfelsőbb Bíróság ezzel összhangban álló joggyakorlata alapján egyértelműen megállapítható, hogy a feljelentésekben kifogásolt kijelentések nem valósítanak meg bűncselekményt.

A döntés ellen a Legfőbb Ügyészséghez a kézhezvételt követő nyolc napon belül lehet panasszal fordulni fordulni.

A főügyészség közleménye tartalmazza azt is, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a szóban forgó és más hasonló ügyekre tekintettel levélben fordult az igazságügy-miniszterhez, és a jogalkotást érintő szakértői egyeztetést javasol.

Bognár László MIÉP-alelnök július 25-i sajtótájékoztatóján leszögezte: pártja elítéli és nemzetellenesnek tartja, hogy döntően a Fotex Rt. tulajdonába kerül a Ferencváros labdarúgó csapata.

Szavai szerint, miután a mindenkor a tehetős pesti zsidó polgársághoz kapcsolt MTK-t a Békesi László által, tehát az úgynevezett reformkommunizmus és SZDSZ-liberalizmus által létrehozott és több szálon tulajdonolt Fotex Rt. birtokolja, a Fradi népe be van csapva.

– Az FTC-t megszerezte az a mohó, gátlástalan üzletcsoport, amelynek semmi köze sincs a Ferencvároshoz és a magyarsághoz – jelentette ki július 25-én Bognár László, a MIÉP elnöksége nevében.