A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) várhatóan még ezen a héten panasszal él az ellen, hogy az ügyészség megtagadta a nyomozást a MIÉP alelnökének a Ferencváros labdarúgócsapata eladásával kapcsolatos kijelentései kapcsán – tudta meg Tordai Péter elnöktől kedden az MTI.

A Mazsihisz vezetője elmondta, hogy megkapták az elutasító határozatot és annak 16 oldalas indoklását, s megkezdték az iratok áttekintését. Tájékoztatása szerint panaszukat a Legfőbb Ügyészség nyomozásfelügyeleti osztályához címezve juttatják el. Tordai Péter további tervezett lépéseikről egyelőre nem nyilatkozott.

Az ügyészség több zsidószervezet feljelentése nyomán indította meg az eljárást, s végül arra hivatkozva tagadta meg a nyomozást, hogy a történtek nem valósítottak meg bűncselekményt. Bognár László MIÉP-alelnök július 25-i sajtótájékoztatóján nyilatkozott arról: pártja elítéli és nemzetellenesnek tartja, hogy döntően a Fotex Rt. tulajdonába kerül a Ferencváros labdarúgó- csapata, ennek kapcsán több antiszemita megjegyzést tett.

Személyiségvédelmi per előkészítésén dolgozik a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda. Megbízói azok, akik a MIÉP- alelnök kijelentése miatt feljelentést tettek – mondta lapunknak Bogdán Tibor ügyvezető igazgató. Céljuk, hogy bíróság állapítsa meg a jogellenességet, mivel álláspontjuk szerint jelenleg nem alkalmas a büntetőtörvény arra, hogy ezt a helyzetet megoldja.