A számítógépes rendszerbe való jogosulatan belépés új, önálló büncselekmény kategória lesz a büntető törvénykönyvben. A kormány más területeken is szigorít, különösen a maffiabűnözés ellen.

A módosítások 2003. január 1-jén lépnek hatályba. A hackerek ellen eddig is próbáltak vádat emelni, ám más bűncslekeményfajták, különböző garázdaság, rongálás miatt, az ügyeket szét kellett választani, és nehéz volt bizonyítani. A számítógépes rendszerbe való jogosulatlan belépés mellett lesz egy általánosabb számítástechnikai bűncselekmény fajta, a számítógéppel elkövetett jogellenes magatartás is. A módosításokat természetesen még el kell fogadnia az Országgyűlésnek is.

A kormány terve szerint a duplájára emelkednének a maffia jellegű, azaz bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények büntetési tételei. A büntetések súlyosbítását jelenti, hogy a vagyonelkobzás a teljes vagyonra kiterjedhet, így a törvénytelenül átjátszott pénzeket könnyű lesz elvenni a bűnözőktől. A kormány arról is döntött, hogy súlyosítja a vallási tisztelet ellen elkövetett büntetési tételeket.