A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) intézkedési tervet készít az Országimázs Központról készült állami számvevőszéki jelentéssel kapcsolatban – tájékoztatta a MeH sajtóosztálya csütörtökön az MTI-t. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a 2000. évi költségvetés végrehajtásának vizsgálata kapcsán – a miniszterelnök kérésére – átfogó ellenőrzést készített az Országimázs Központról (OK).

A napokban nyilvánosságra hozott jelentés rögzíti például, hogy a tavaly januárban alapított központnak nincs jóváhagyott ügyrendje, ezért szabályozatlan maradt az OK részletes és számon kérhető feladat-meghatározása, a szakmai és pénzügyi hatás-, jog- és felelősségi körök definiálása, az egyes szervezeti egységek kapcsolatrendszere.

A MeH sajtóosztályán közölték: a hivatal intézkedési terve figyelembe veszi az ÁSZ javaslatait, összevetve azokat a tényleges gyakorlattal. Megvizsgálják, hogy mindezek alapján szükség van-e személyi változtatásokra, illetve, ha úgy látják, javaslatot tesznek jogszabály-módosításra.

– Egyelőre nem beszélhetünk fegyelmi eljárásról – szögezték le a sajtóosztályon, emlékeztetve arra, hogy az Országimázs Központ az elmúlt évben jött létre, így működésében adódhatnak hibák.

A MeH sajtóosztálya az esetleges törvénymódosítási javaslatokról azt közölte, hogy ebbe a körbe például a közbeszerzési törvény kerülhet, amelynek egyes passzusai elavultak.