A Tasnádi-per csütörtöki tárgyalásán a Pest Megyei Bíróság döntött arról, hogy vizsgálat céljából átadja az ügyészségnek az elsőrendű vádlott által kedden benyújtott dossziét, melyben a védelem szerint a büntetőeljárás manipuláltságára, koncepciós jellegére utaló adatok vannak, továbbá felmerült a lehetősége új szakértők bevonásának is.

A bíróság a tárgyaláson nem ismertette a dosszié tartalmát, miután a tanácsvezető bíró megfogalmazása szerint “a benne foglaltak nyilvánosságra kerülése nem aktuális”. A bíró egyúttal felkérte az ügyészséget, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket.

Az előző tárgyaláson Tasnádi Péter azt állította, hogy a dosszié több, olyan közjegyző által hitelesített nyilatkozatot tartalmaz, melyek szerint őt Pintér Sándor belügyminiszter korábban meg akarta öletni.

Szikinger István ügyvéd, Tasnádi Péter védője a csütörtöki tárgyalás szünetében újságírói kérdésre válaszolva közölte: egyetért a bíró döntésével, hiszen a dosszié tartalma valóban vizsgálatot igényel. A közelmúltban őt ért telefonos fenyegetés kapcsán pedig kijelentette: nem fél, annál is inkább, mert a IV. kerületi kapitánysággal közösen tettek bizonyos óvintézkedéseket.