A szegedi egészségügyi szerkezetváltás ügyében Cser Ágnes, az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezete elnöke által ismeretlen tettes ellen a Csongrád Megyei Főügyészségen tett feljelentésre reagált a szegedi önkormányzat.

Érthetetlen az EDDSZ elnökének törekvése Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának folyamatos lejáratására, annál is inkább, mert Cser Ágnes a főügyészségen kívül panasszal fordult többek között a Gazdasági Versenyhivatalhoz, a Közbeszerzések Tanácsához, a Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatalhoz. Nevezett szervezeteket már többen, több alkalommal is megkeresték feljelentésükkel vagy panaszukkal. Az eddig lefolytatott eljárások eredményeképpen nyilvánvalóvá vált, hogy egy újabb, elfogult, rosszhiszemű kezdeményezésről van szó.

A Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatal már két alkalommal utasította el a beadványokat, mivel azok nem érdemi döntés ellen irányultak (nem is irányulhattak, miután a közgyűlés érdemi döntést még nem hozott). A Közbeszerzések Tanácsa korábban már megállapította – és egyúttal elutasította a Szegedi Orvosi Kamara panaszát. Azt, hogy a szegedi modell nem tartozik a közbeszerzési törvény hatálya alá, sőt egy esetlegesen megvalósuló struktúraváltás nyomán létrejövő gazdálkodó szervezetek által később megkötendő szerződések sem. Mivel közgyűlési döntés az ismert okok miatt nem született meg, a feljelentés jogilag is értékelhetetlen.