A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője felfüggesztette beosztásából K. Géza alezredest, aki ellen bűnpártolás bűntett alapos gyanúja miatt vizsgálatot kezdeményezett a megyei ügyészségi nyomozó hivatal.

Az intézkedést az tette szükségessé, – közölte Kiss Imréné őrnagy a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense – hogy ezúttal ismételten bűncselekmény gyanúja merült fel az alezredes ellen. K. Géza korábban Kapuváron a rendőrkapitányi tisztséget töltötte be, a nyár elején azonban el kellett hagynia szolgálati helyét, mert kényszervallatással vádolták meg.

Az eset úgy történt, hogy az egyik Kapuvár térségében lévő településen, Kisfaludon betöréses lopások ügyében nyomozott a rendőrség, s gyanúsítottként hallgattak ki egy gyerek korút és több fiatal korút. A kihallgatottakat fenyegetéssel és veréssel kényszerítették, hogy ismerjék be tettüket, időközben azonban kiderült, hogy nem ők követték el a betöréses lopásokat. Amikor ebben az ügyben a vádemelési javaslat elkészült, a megyei főkapitányságra vezényelték az alezredest, ahol ügyeleti osztályvezetőként teljesített szolgálatot.

Az újabb ügy, amely személyét érinti, a bűnpártolás bűntetténak alapos gyanúja, ami miatt a megyei nyomozóhivatal kihallgatásra beidézte. Ennek az eljárásnak a befejeztéig a főkapitány felfüggesztette beosztásából az alezredest.

A felfüggesztés értelmében rendőri munkát nem végezhet, és illetményét is jelentősen csökkentették.