Büntetőfeljelentést tesz az MSZP az adóhivatal szóvivője ellen, mivel a pártban úgy vélik: alaptalanul vádolta meg a szocialistákat a köztisztviselő azzal, hogy közük van egy ötmilliárdos számlahamisítási ügyhöz. Az APEH szóvivője nem kívánt reagálni a hírre.

Az MSZP büntető- és polgári pert indít az APEH szóvivője ellen, mivel Burillák Attila csak azt a céget nevezte meg a több mint hatszáz céget érintő, ötmilliárdos adócsalás kapcsán, amely a szocialista pártnak is számlázott – jelentette be Szili Katalin, a párt elnökhelyettese a vezető testület tegnapi ülése után. Szili leszögezte: alaptalanul hozták hírbe a szocialistákat a fiktív számlázással gyanúsított cégekkel, mivel a pártnál lefoglalt számlák mögött is valóságos teljesítés van. A politikus bemutatta azokat a szórólapokat, amelyeket az adócsalásban érintett cég készített az MSZP számára az 1998-as választási kampányban, kevesebb, mint 30 ezer forint értékben.

A szocialisták azért perlik be Burillákot, mert az APEH szóvivője köztisztviselőként szerintük pártalapon nyilatkozott. Ha – mint Burillák állítja – az MSZP valóban érintett lett volna az ügyben, az APEH-nek egyetlen lehetősége lett volna, az Állami Számvevőszékhez fordulni, és ellenőrzést kérni a szocialista párt gazdálkodásáról – szögezte le Szili. Az APEH szóvivőjeként, miként eddig, ezután is eleget fogok tenni tájékoztatási kötelezettségemnek, tekintet nélkül arra, hogy kik érintettek vagy kik lehetnek érintettek egy büntetőeljárásban – mondta az APEH szóvivője az MTI-nek. Burillák Attila úgy fogalmazott: fegyelmezett köztisztviselőként változatlanul nem kívánja minősíteni a politikusok nyilatkozatait.