Már hét mentőst gyanúsítanak a rendőrök azzal, hogy meglopták a betegeket. Újabb letartóztatás várható az ügyben.

A VIII. kerületi rendőrség kilenc esetről gyanítja azt, hogy a mentősök meglopták a betegeket. Péntekig egy újabb gyanúsítottat hallgattak ki, így már összesen hét mentőst a gyanúsítanak. Egyiküket már pénteken előzetes letartóztatásba helyezték. Ráadásul egy másik gyanúsított előzetes letartóztatását is kezdeményezték – tudta meg az RTL Klub.
Egy bankkártya miatt buktak le a tolvajok. Egy beteg kártyája eltűnt, majd arról később egymillió forintot vettek fel – mondta az RTL Klubnak Balázs Norbert, a VIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársa. Perlaki Attila ezredes korábban az [origo]-nak elmondta, hogy a Mentőszolgálat nagymértékben segíti a nyomozást, amelynek sikere érdekében a jövő hétig nem kívánnak részleteket elárulni. A gyors kihallgatások során már több mentős ártatlansága is bebizonyosodott.

A nyomozás azután kezdődött, hogy több beteg is arra panaszkodott, hogy gyanús körülmények között tűntek el értéktárgyai vagy a pénze, miután mentőautóban szállították őket. Előfordult, hogy a lakásban nem volt meg valami, miután a betegek a kórházból hazatértek, vagy a kórházba szállítás után letétbe tett tárgyak nem kerültek elő, annak ellenére, hogy azokról jegyzőkönyvet kell vezetni – mondta el az [origo]-nak Göndöcs Zsigmond, a Mentőszervezet helyettes főorvosa. A mentősök vezetői a beérkezett bejelentések alapján hosszú hónapok óta a rendőrséggel együtt figyelték a dolgozókat, mielőtt akcióba léptek volna. Ennek köszönhetően derült ki, hogy a tolvajok nem csak a Mentőszolgálat dolgozói közül kerültek ki, valamint az is, hogy az illetők nem csak a mentősök által ellátott betegek sérelmére követtek el rablásokat.