Miután a valóságtól eltérő tartalmú jegyzőkönyvet adott át a frakcióvezető a házelnöknek, az érintettek jelentős hátrányt okozó intellektuális okirat-hamisítás miatt tesznek büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen – jelentette ki Torgyán József, az FKGP elnöke.

Miután a valóságtól eltérő tartalmú jegyzőkönyvet adott át a frakcióvezető a házelnöknek, az érintettek jelentős hátrányt okozó intellektuális okirat-hamisítás miatt tesznek büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen – jelentette ki Torgyán József, az FKGP elnöke. A pártelnök arra utalt, hogy szerdán szerinte jogtalanul zárták ki a kisgazda képviselő-csoportból hat hívét. Szentgyörgyvölgyi Péter frakcióvezető ezt az érintettek “kormányellenes magatartásával” magyarázta. A pártelnök viszont árulásnak minősítette a történteket. Áder János, az Országgyűlés elnöke jelezte, hogy nem hat rá Torgyán véleménye. Áder valószínűleg a mai plenáris ülésen bejelenti a személyi változásokat és kijelöli Atyánszky György, Czoma Kálmán, Gyimóthy Géza, Pallag László, Torgyánné Cseh Mária és Zsikla Győző helyét a függetlenek között.

Szentgyörgyvölgyi szintén ismeretlen tettes ellen kíván büntetőfeljelentést tenni, mert az elmúlt napokban életveszélyes fenyegetéseket kapott. Közölte azt is, hogy a frakcióban uralkodó jelenlegi hangulat miatt hétfőre nem hívja össze a képviselőcsoport ilyenkor szokásos ülését. Ismert, hogy Torgyán József korábban is intellektuális okirat-hamisítással vádolta a frakcióvezetőt, amikor őt zárták ki a frakcióból májusban. (Úgy tudjuk, akkor nem tett feljelentést.) Azzal érvelt akkor is, hogy meghamisított jegyzőkönyvet adtak át a házelnöknek, amikor értesítették Torgyán kizárásáról.