A Fővárosi Bíróság újratárgyalja Torgyán József kisgazdafrakcióból való kizárásának ügyét. A perújrafelvételt a Fővárosi Főügyészség kezdeményezte, mert szerinte a bíróság nem vette figyelembe a házszabály vonatkozó rendelkezéseit.

Az Alkotmánybíróság állásfoglalása alapján is indokoltnak látják a perújítást. Eszerint ugyanis a képviselőcsoport nem az FKGP testületi szervezete, hanem az Országgyűlésen belül működő autonóm szervezet. A bíróság még májusban semmisítette meg a kizárást és rögtön jogerőre is emelte, miután az alperes lemondott fellebbezési jogáról. Torgyán kizárásáról május 7-i határozatában döntött az FKGP képviselőcsoportja. A határozatokat a pártelnök megtámadta a bíróságnál, amely azért adott igazat neki, mert a határozatok nem követték a kisgazda pártalkotmányban a kizárásra, illetve visszahívásra vonatkozó előírásokat. Ennek ellenére a házelnök a független képviselők között jelölte ki Torgyán helyét, pedig a pártelnök azt kérte Áder Jánostól, hogy állítsa vissza eredeti frakciótagságát.

A májusi ítéletet után Béres Béla, a párt akkori kabinetfőnöke azt mondta: a pártnak van frakciója és nem a frakciónak pártja, a képviselőcsoport nem önálló. A kisgazda frakcióvezető pedig furcsállotta a bírósági eljárást. Szentgyörgyvölgyi Péter úgy fogalmazott, bement két ember a bíróságra, ott éppen volt egy bíró, aki foglalkozni tudott az üggyel és fél óra alatt ítéletet is hoztak. Szentgyörgyvölgyi szerint a bíróságot megtévesztették, így képtelen jogi helyzet alakult ki.