Bíróság elé áll az a férfi, aki tavaly az Oktogonnál megölt két embert, kettőt pedig életveszélyesen megsebesített – írja a Népszabadság.

Tavaly júliusban két fiatalt megölt és kettőt életveszélyesen megsebesített az a férfi, aki októberben áll a Fővárosi Bíróság elé – írja a Népszabadság. B. Zsolt Budapesten, az Oktogonnnál lévő McDonald’s-ban, illetve az étterem előtt az utcán lövöldözött. A fiatalember ellen több emberen elkövetett emberölés és lőfegyverrel való visszaélés miatt emeltek vádat.

Az elkövető tavaly július 4-én összeveszett a barátnőjével, majd magához vette az Ecseri piacon vásárolt fegyverét, és elindult a városba. Állítása szerint öngyilkos akart lenni, s éppen alkalmas helyet keresett arra, hogy végezzen magával. Az Andrássy úton sétált, amikor három fiatal hangoskodása és feltűnő viselkedése ingerültté tette. Maga sem tudja miért, de bement az Oktogonnál lévő McDonald’s étterembe, ahol arra lett figyelmes, hogy az egyik asztalnál szórakozik az utcáról látott társaság. A mosdóban csőre töltötte fegyverét, majd amikor kilépett a mellékhelyiségből, egy-másfél méterről két fiatalt fejbe, egyet pedig mellkason lőtt – állapítja meg a vádirat.

B. Zsolt ezután elvegyült a riadtan menekülő emberek között, és az Aradi utca irányába indult. A sarkon két sétáló fiatalemberrel találkozott, akik közül az egyiket hasba lőtte, a másiknak a lába elé lőtt. B. Zsoltot az Aradi utcában fogták el. Az ámokfutó fiatalembert őrizetbe vételét követően előzetes letartóztatásba helyezték, majd elmeszakértők is megvizsgálták, azonban a szakértői vizsgálatok szerint nem elmebeteg. A fegyverről csak annyit sikerült megállapítani, hogy az egy Pest megyei vállalkozó korábban hatástalanított Browningja volt. Az azonban nem derült ki, hogy ki és mikor élesítette a fegyvert, s azt sem, hogy kitől vásárolta B. Zsolt. A lövöldöző férfi áldozatai közül kettő a kórházba szállítást követően meghalt.