Tanúként hallgatta ki a rendőrség Szombathy Pált, a Magyar Hírlap munkatársát az imázsközpont adatkezelése kapcsán. A rendőrök arra voltak kiváncsiak, az Országimázs Központ hányszor és milyen indokokkal tartotta titokban a 4,2 milliárdos pályázat döntnökeinek nevét.

Tanúként hallgatták ki a Magyar Hírlap újságíróját annak a nyomozásnak a keretében, mely ismeretlen tettes ellen indult jogosulatlan adatkezelés miatt. A Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja ugyanis több mint négy hónapig nem közölte: kik nyilvánították nyertesnek a Happy End Kft. 4,2 milliárdos országimázs pályázatát.

Az eljárás azután indult, hogy Keller László szocialista frakcióvezető-helyettes kérdést küldött a legfőbb ügyésznek azt tudakolva tőle: Tóth István Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartozó Országimázs Központ elköveti-e a közérdekű adatok eltitkolását azzal, hogy titokként kezelte a pályázat elbírálóinak nevét. Polt a kérdést feljelentésként értékelte és az illetékes kerületi ügyészséghez továbbította, ahonnan két feljelentés-kiegészítést követően a rendőrséghez került az ügy, mely nyomozni is kezdett.

Szombathy Pál, a Magyar Hírlap újságírója elsőként adta közre lapjában a Happy End Kft. 4,2 milliárdos megbízását eredményező pályázatát, ám utána hiába kérte a pályamunkát győztesnek ítélők neveit, rendre elutasították. Szombathy kihallgatásáról az Indexnek elmondta: arról kellett beszámolnia, hányszor és milyen módon kérte az ominózus névsort és mi volt erre a hivatal reakciója. Az újságíró jelezte: több levélben, illetve telefonon is próbált hozzájutni a nevekhez, kérését azonban hol az ombudsmani vizsgálatra, hol pedig másra hivatkozva elutasították.

A döntnökök neve azután derült ki, hogy a legfőbb ügyész feljelentésként értekelte Keller kérdéseit. A közérdekű adatok eltitkolása a Büntetőtörvénykönyv szerint vétség, amiért egy éves szabadságvesztés, pénzbüntetés, vagy közérdekű munka szabható ki. Az eljárás tovább folytatódik, de hogy kiket hallgatnak majd ki, nem lehet tudni. Samu Attila BRFK-szóvivő ugyanis korábban azt közölte: hírzárlat van az ügyben a nyomozás érdekeire való tekintettel.