A cégvezetés szerint még a terrortámadás előtt döntöttek így

A szörfölők magánéletének legteljesebb védelmét a titkosítás és a hálózati technológiák ötvözésével megvalósító Zero-Knowledge Systems csütörtökön bejelentette, hogy bezárja az anonimitást biztosító hálózatát, és ezentúl az otthoni felhasználók számára készít biztonsági szoftvereket.

A biztonsági eljárások területén elismert Zero-Knowledge Systems (ZKS) bejelentette, hogy bezárja a Freedom Network néven ismert rendszere premium szolgáltatási szintjét, amelynek segítségével mostanáig szinten teljes anonimitásban, álnevek mögé bújva lehetett leveleket írni, illetve szörfölni a weben.

Bár több mint 70 ezer ember iratkozott fel két évvel ezelőtt a rendszer ingyenes tesztidőszakában, az érdeklődés messze nem volt akkora, hogy komolyabb fizetős közönséget is megnyerhettek volna – mondta a CNetnek Austin Hill, a ZKS társalapítója és egyben alelnöke.

“A párhuzamos saját hálózat beállítása, a sávszélesség biztosítása jelentős költségekkel jár, és nem volt elég érdeklődő ahhoz, hogy egy ilyen drága szolgáltatást tovább fent tudtunk volna tartani” – fejtegette az alelnök.