Több állami szervezet vezetője számol be a héten az országgyűlési bizottságok előtt. A nemzetbiztonsági bizottságot kedden zárt ülésen tájékoztatja Demeter Ervin, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok ez év első félévi tevékenységéről. A beszámolón részt vesz a Nemzetbiztonsági Hivatal, az Információs Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatója is. Faragó Csaba, az ÁPV Rt. elnök-vezérigazgatója szerdán tájékoztatja a költségvetési bizottságot a privatizációs szervezet ez évi tevékenységéről, valamint Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke a szervezet 2000-2001-es munkájáról, ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

A gazdasági bizottság ellenőrző albizottsága hétfőn folytatja a cementipar privatizációjának felülvizsgálatáról szóló vizsgálatát. Ennek részeként meghallgatják Nagy Zoltánt, a Gazdasági Versenyhivatal elnökét és Csepi Lajost, az Állami Vagyonügynökség volt vezérigazgatóját.

Az önkormányzati bizottság rendészeti albizottsága csütörtökön kihelyezett ülést tart a budapesti határőr-igazgatóság ferihegyi bázisán. A képviselők meghallgatják az országos rendőrfőkapitányt és a határőrség országos parancsnokát az idei év első nyolchavi bűnözési és határőrizeti helyzetéről.

Az oktatási bizottságot szerdán tájékoztatja Sió László, az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára a pedagógus életpályamodell kialakításának aktuális kérdéseiről. A testület csütörtökön a Lakiteleki Népfőiskolán tart kihelyezett ülést.