Kétmillió forintos kötbérrel vagy ennél is komolyabb következményekkel járó írásbeli figyelmeztetéssel büntethetik a Pannon Rádiót, mert ifj. Hegedűs Lóránt cikkét szó szerint beolvasták az adásban.

Kétmillió forintos kötbérrel vagy ennél is komolyabb következményekkel járó írásbeli figyelmeztetéssel büntethetik a Pannon Rádiót, mert ifj. Hegedűs Lóránt az Ébresztő című sajtóorgánumban közölt cikkét szó szerint beolvasták az adásban – derül ki az Országos Rádió és Televízió Testület irodájának előterjesztéséből. A médiatörvény szerint ilyen szankciót összesen két esetben szabhatnak ki az ORTT-vel szerződésben álló médiumokra, hiszen a második írásbeli figyelmeztetést követően meg kell vonni az adó műsorszolgáltatási jogosultságát.

Az irodai előterjesztés szerint a Pannon Rádióban elhangzott szöveg gyűlöletkeltésre alkalmas volt. Az előterjesztésben szereplő szankciókról várhatón holnap szavaz a testület. Emellett a testület monitoring vizsgálatot rendelt el a Magyar Televízió Híradója előtt több alkalommal sugárzott Országimázsközpont hirdetésével összefüggésben. A vizsgálat célja, hogy kiderüljön, politikai hirdetésnek számít-e az imázsközpont hirdetése. Az “a jövő elkezdődött” szlogennel ellátott reklám kategorizálását nem tartja egyértelműnek a testület. Nem derül ki ugyanis, hogy közérdekű hirdetésnek szánják-e a műsorba adók, hiszen a köztévé semmilyen jelzést nem tett közre sem a hirdetés előtt, sem utána.