A tv2 Napló című műsorának vasárnapi adásában bin Laden terveivel kapcsolatos, “szigorúan titkos” felirattal ellátott, 2031-ig államtitkot képező iratokat mutattak be.

Az ügy tisztázása miatt Keleti György, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke vizsgálatot kezdeményez a testület következő ülésén. Kereszty Gábor, a műsor főszerkesztője szerint a bemutatott két mondat nem volt államtitok, így nem történt jogsértés. A magyar titkosszolgálatok már a szeptember 11-ei merényletek előtt tudtak arról, hogy Oszama bin Laden nagyszabású terrortámadásra készül – adta hírül a tv2 Napló című műsora vasárnapi adásában. Az állítás alátámasztására olyan iratokat is bemutattak, melyeken “szigorúan titkos” és “titkosítva 2031. december 31-ig” feliratok olvashatóak.

Keleti György (MSZP), az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke a testület következő ülésén vizsgálatot kezdeményez az ügy tisztázása érdekében. Elmondta, hogy a műsorban is elhangzott, hogy titkos iratokról van szó. Ha ez igaz, államtitoksértés történt. Ha viszont nem igaz, valakik manipulálták a közvéleményt. Kereszty Gábor, a Napló főszerkesztője elmondta, hogy a műsorban csak két sort mutattak az iratból. Ennek a két sornak a titkosítását azonban már korábban feloldották, így nem sértettek államtitkot. A titkosítást a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter vagy a titkosítás elrendelő hivatal vezetője oldhatja fel. A műsorban egy nemrég nyugdíjba vonult titkosügynök mellett Demeter Ervin titkosszolgálati miniszter is nyilatkozott a Naplónak.