Ma kezdődik a két halálos áldozatot követelő tavaly nyári oktogoni lövöldözés vádlottjának büntetőpere. A 26 éves lövöldöző akár életfogytiglant is kaphat.

A vádirat szerint Bódi Zsolt 2000. július 4-én késő este a barátnőjével veszekedett, majd az öngyilkosságot fontolgatva magához vette engedély nélkül tartott pisztolyát, és Pest belvárosába ment. A VI. kerület Andrássy úton sétálgatva Bódi Zsolt egy háromtagú, számára ellenszenvesen viselkedő társaságot pillantott meg. Amikor a huszonéves fiatalemberek bementek egy Teréz körúti McDonald’s étterembe, a vádlott perceken keresztül nézte őket az ablaküvegen át, majd odament az asztalukhoz, elővette a fegyverét és 1-1,5 méter távolságból egy-egy lövést adott le mindhármukra. Az ölési szándékkal leadott lövések fejre, illetve mellkasra irányultak, kettő közülük halálos, egy pedig életveszélyes sérüléseket okozott. A vádirat megfogalmazása szerint a harmadik fiatalember életben maradása is csak a szerencsés véletlennek köszönhető.

A McDonald’s pánikszerűen menekülő vendégei közé vegyülve Bódi Zsolt is elhagyta a helyiséget, ám a Teréz körút – Aradi utca sarkán két másik fiatalemberrel találkozott. A támadó fegyverrel a kézben megkérdezte tőlük: hová sietnek. Majd egyiküket 1-2 méterről hasba lőtte, és a két futva menekülő fiatalra még további célzott lövéseket adott le azért, hogy megölje őket. A haslövés következtében a negyedik sértettnél közvetlen életveszélyes állapot alakult ki. Bódi Zsoltot a helyszíntől nem messze fogták el a rendőrök, ellenállást nem tanúsított. Az eljárás során az elmeszakértői vizsgálat megállapította, hogy az ámokfutó nem elmebeteg, cselekvőképesnek számít. A több emberen elkövetett emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolt 26 éves Bódi Zsolt bűnössége esetén tíztől tizenöt évig, vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztésre számíthat.