Első fokon a whiskys rablóként ismert Ambrus Attila személyiségi jogi pert nyert a Pesti Központi kerületi Bíróságon pénteken a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságával (BVOP) szemben, azért mert a bv hónapokig nem engedte megjelenni egyik interjúját.

Ambrus Attilát tavaly decemberben első fokon, nem jogerősen, 15 év fegyházra ítélte a Fővárosi Bíróság a 90-es években elkövetett több tucat fegyveres pénzintézeti rablás miatt. Az előzetes letartóztatásban lévő Ambrus Attila jelenleg a Legfelsőbb Bíróság másodfokú döntésére vár.
A whiskys ez év januárjában a sátoraljaújhelyi bv-intézetbe került. A parancsnok februárban visszatartotta Ambrus Attilának a Playboy című magazin kérdéseire adott válaszait, ezért perelte be a fogoly a BVOP-t.
Utóbb a BVOP hozzájárult az interjú közléséhez, így az a Playboy októberi számában meg is jelent.A PKKB nem jogerős ítéletében kimondta: kellő indok nélkül korlátozták Ambrus Attila személyiségi jogait. Ezek a jogok minden embert megilletnek érdemeitől függetlenül, korlátozni pedig csak alkotmányos módon, illetve a korlátozás céljával arányosan lehet azokat.
A bíróság erkölcsi elégtételként arra kötelezte a BVOP-t, hogy képviselője útján magánlevélben fejezze ki sajnálkozását a történtek miatt, ugyanakkor a bíróság elutasította Ambrus Attila jelképes 1 forint összegű kártérítési igényét, mert az eljárás során a jogsértéssel összefüggésben bekövetkezett kárát nem igazolta a felperes.