Hatástanulmányt sem készített a Pénzügyminisztérium, amikor kidolgozta a szerencsejáték-törvény módosító javaslatát.

A Parlament Gazdasági Bizottsága kapásból visszadobta az elképzelést, hogy ezer darab műholdas rendszerű, akár százmilliós nyereménnyel kecsegtetô játékautomatát állítsanak fel a fôvárosban, és a vidéki nagyvárosokban.

Ennek ellenére a PM fôosztály-vezetôje szakmailag jónak tartja a dolgozatot.

  • Nem értjük a minisztérium álláspontját, az átgondolatlan törvénymódosítás 18 ezer hagyományos nyerôautomatát üzemeltetô vállalkozót hozna lehetetlen helyzetbe – mondta el Balatonfüredi Sándor (39), a Szerencsejáték Szövetség fôtitkára. Balatonfüredi bízik benne: a Parlament bölcsen dönt majd, és nemet mond a balkáni játék bevezetésére.

Lentner Csaba (39) országgyűlési képviselô interpellációjában érvelt az internetes pénznyerô automaták üzemeltetése ellen. Mint mondta, minden hasonló hazárdjáték azért virágozhat Las Vegasban, mert a szerencsejáték ipar a turizmusra épült.

  • Magyarország azonban nem Las Vegas. A speciális feltételeknek a magyar vállalkozók nem, csak a külföldi befektetôk tudnak megfelelni. Utóbbiak itt vannak és erôteljesen lobbiznak a magyar piacért. Fennál a veszély: ha helyzetbe kerülnek, adózás nélkül viszik majd ki a jövedelmet az országból – nyilatkozta a képviselô.