A Kokkalis Alapítvány az idén is meghirdette közigazgatási és államigazgatási ösztöndíjprogramját a Harvard Egyetem John F. Kennedy Államtudományi Intézetébe – tájékoztatta az athéni központú alapítvány képviseletében Rácz Katalin az MTI-t.

A 2002-2003. évi Kokkalis Program keretében kilenc délkelet- és kelet-közép-európai ország, köztük Magyarország állampolgárai jelentkezhetnek az államtudományi intézet (John F. Kennedy School of Government) – közigazgatási (Master in Public Policy), államigazgatási (Master in Public Administration és Mid-Career Master in Public Administration), valamint nemzetközi közigazgatási (Master in Public Administration in International Development) – posztgraduális képzéseinek egyikére. A jelentkezőknek hazájukban elismert felsőfokú végzettséggel és tudományos vagy szakmai háttérrel kell rendelkezniük a társadalomtudományok, a közigazgatás, az államigazgatás, a civil szektor, vagy a közgazdaságtan területén. A követelmények közé tartozik a közszolgálat és a délkelet-európai régió iránti érdeklődés is.

Évente általában három-négy ösztöndíjat ítélnek oda, országonként maximum egyet.A program 1997-es megalapítása óta a délkelet- és kelet-közép-európai régió 16 hallgatóját – köztük két magyar diákot – támogatott tudományos fokozatuk megszerzésében.

Az érdeklődők a teljes pályázati eljárásról a http://www.ksg.harvard.edu/…arships.html internetes oldalon vagy a budapesti Fulbright Bizottságnál az Ajtósi Dürer sor 19-21. szám alatti Professzorok Házában kaphatnak bővebb felvilágosítást.

A jelentkezési határidő december 14.