Visszautasította a párizsi bíróság azt a keresetet, amelyet az 1997-ben Diana walesi hercegnő oldalán autóbalesetben elhunyt Dodi al-Fayed édesapja nyújtott be a francia állam ellen. Az egyiptomi milliárdos kártérítést követel, mert a pár haláláért felelősnek tartja a francia rendfenntartó szerveket és a fotóriportereket.

A párizsi bíróság visszautasította azt a keresetet, amelyet Mohammed al-Fayed, Diana hercegnő barátjának édesapja nyújtott be a francia állam ellen. Dodi al-Fayed apja évek óta mint magánszemély pereskedik a francia állammal. Kártérítést követel Franciaországtól, és a rendfenntartó szervek, valamint a fényképészek felelősségének kimondását, amiért 1997. augusztus 31-én megtörténhetett az a közlekedési baleset, amelyben a walesi hercegnő oldalán Dodi al-Fayed is életét vesztette.

Az egyiptomi milliárdos egymillió frankot követel a francia államtól. Mohammed al-Fayed gyilkossággal vádolja a riportereket, akik Párizs útjain át követték az egyre gyorsabban száguldó Mercedest, amit azzal tetéztek, hogy a baleset megtörténtekor elsősegélynyújtás helyett fényképezni kezdtek. Nyolc fotóriporter felelősségét a francia rendőrség nyomozói négy éve vizsgálják. Al-Fayed azonban elégtelennek tartja a nyomozók munkáját, és azt is elfogadhatatlannak tartja, hogy közel két éve nem kapott semmiféle tájékoztatást az ügy állásáról.